Plaatsing bevruchtingskastjes 2016

Iedereen die zijn jonge koninginnen door onze darren wil laten bevruchten kan bevruchtingskastjes op het bevruchtingsstation plaatsen.

Opgestelde darrenlijn: Dochters van B301(MAK).

De B301(MAK) komt van Andreas Peter uit Duitsland waar wij eerder al zeer goed materiaal van hebben gehad. Deze koningin beschikt over alle gewenste Buckfast eigenschappen. Zwermtraag, in 2014 en 2015 geen zwermcellen aangezet. Vitaal en zeer vruchtbaar, daardoor grote volken. Heel rustig, er kan het hele jaar zonder bescherming in gewerkt worden, ook met slecht weer. Goede raatzit en dat alles gekoppeld aan een zeer goede haaldrift. Al met al top materiaal.

Op de website van Jean-Marie van Dyck kunt u de pedigree bekijken.
Er zullen 18 darrenvolken worden opgesteld.

De kastjes kunnen van elk model zijn maar moeten zijn voorzien van een zichtbaar darrenrooster.  Als er geen rooster aanwezig is gaan de kastjes absoluut retour en worden de koninginnen standbevrucht op één van onze bijenstanden. Uw plaatsingsgeld wordt dan niet geretourneerd.

Kosten per kastje 10 Euro. Contant en gepast te betalen bij inleveren.

De kastjes kunnen in 2016 driemaal worden aangeleverd bij één van onderstaande leden van de teeltgroep.
U dient zich vóóraf aan te melden bij  één van de leden van de groep om afspraken te maken over de juiste inleverdatum, tijdstip en plaats.

Contactgegevens vindt u hier.

Wegens het koude en natte voorjaar en daardoor een matige ontwikkeling van onze darrenvolken voor het bevruchtingsstation Flevo, hebben wij besloten de opening van ons bevruchtingsstation 2 weken te verschuiven. Wij zien op dit moment nog onvoldoende darrenbroed in onze volken om in de eerste weken van juni over voldoende geslachtsrijpe darren te beschikken. Wij gaan voor kwaliteit en willen teleurstellingen voorkomen.

De inleverdata worden: 17 juni, 1 juli en 15 juli

Inleveren en ophalen volgens onderstaand schema.

De hieronder genoemde datums  zijn definitief vastgesteld voor 2016.

Termijn Overlarven Uitlopen koningin Inleveren Ophalen
1  di 31 mei  zo 12 juni  vr 17 juni za 2 juli
2  di 14 juni  zo 26 juni  vr   1 juli za  16 juli
3  di 28 juni  zo 10 juli  vr  15 juli za 30 juli