Inschrijving Buckfast Bevruchtingsstation Flevo 2023

Net als vorig jaar bieden wij de imkers, die in het voorgaande jaar koninginnen bij ons hebben laten bevruchten, weer de mogelijkheid om zich nu al in te schrijven. Deze voorinschrijving loopt van 1 februari tot 15 februari. Na 15 februari kun je er geen aanspraak meer op maken. Je kunt dit jaar hetzelfde aantal koninginnen in dezelfde periode inschrijven als vorig jaar. Bij de voorinschrijving kan niet gewisseld worden van periode. Als je wilt wisselen van periode dan kan dat alleen bij de openbare inschrijving vanaf 1 maart. Alleen op deze manier kunnen wij de voorinschrijving garanderen.

Je kunt in totaal niet meer dan 10 koninginnen per jaar inschrijven, wil je meer dan kan dat alleen in overleg met de Flevo teeltgroep via Marwim.

Voor de overgebleven plaatsen, dit wordt via deze website hier bekend gemaakt, reserveren vanaf 1 maart 2023.

Het tarief is dit jaar 2023 verhoogd naar € 15,00 per koningin. Te voldoen bij inlevering van de kastjes.

Buckfast darrenlijn Flevo 2023:   De pedigree van de darrenlijn Flevo 2023 is:  B112(ABB) = .21 B23(JMC)1dr ins B22(ADK)1dr = .20 B56(RL)1dr.sdi B3(PPL)1dr. etc

Dit is een VSH lijn van Arista Bee Research. De afgelopen 7 jaar hebben wij veel met hun samengewerkt voor de teelt van varroa resistente Buckfast) is het hele seizoen bij ons geweest en voldoet goed aan onze eisen voor wat betreft de Buckfast eigenschappen. Goede honingopbrengst, geen zwermneiging, zeer rustige bijen. In een monster bijen dat we in augustus 2022 afnamen konden we maar 1 varroamijt vinden.

Als je jouw volken niet meer wilt behandelen dan moet je ervoor zorgen dat er ook voldoende VSH gedrag aan de moederkant is. Als dat niet het geval is, zul je je volken toch moeten behandelen. Voor een klein aantal imkers bestaat de mogelijkheid om bij ons te larven van geselecteerd VSH materiaal. Hieraan zijn wel kosten en een aantal voorwaarden verbonden, zoals het bijhouden van inspecties in een online database, bemonstering van de volken en het ter beschikking stellenvan zowel darrenbroed als werksterbroedd. Je kunt hiervoor contact opnemen met Martin Klein.

Er zullen circa 20 darrenvolken op het station komen. In de directe omgeving van station komen nog ongeveer 20 volken met zusterkoninginnen van onze darrenlijn.

Een maand vóór de gereserveerde datum vragen we je om je reservering te bevestigen, net als vorig jaar. Mocht je verhinderd zijn laat dat ons zo snel mogelijk weten dan kunnen we een andere imker een plaats toewijzen.

We verwachten op zaterdag 27 mei 2023 het bevruchtingsstation te openen.

Teeltronde Overlarven Uitlopen koningin Inleveren Ophalen
1 di   9 mei zo 21 mei vr 26 mei za 10 juni
2 di 23 mei zo   4 juni vr   9 juni za 24 juni
3 di   6 juni zo 18 juni vr 23 juni za    8 juli
januari 24, 2023