Extra informatie reservering 2023 op ons bevruchtingsstation Flevo

Meer dan in andere jaren wordt ons gevraagd om alvast een plaats op ons bevruchtingsstation Flevo in 2023 te reserveren. De laatste jaren hanteren wij de regel dat wij de imkers die in voorgaand jaar zijn geweest voorrang te geven. Deze imkers kunnen vanaf 1 februari 2023 weer inschrijven en worden door ons hiervoor per mail uitgenodigd. Alle andere imkers kunnen na 1 maart 2023 inschrijven op de overgebleven plaatsen. Komend jaar verwachten wij dan circa 100 plaatsen over te hebben.

In 2023 stellen wij deze darrenlijn op:  B112(ABB) = .21 B23(JMC)1dr ins B22(ADK)1dr = .20 B56(RL)1dr.sdi B3(PPL)1dr. etc.

Zoals u ziet is dit een VSH lijn van Arista Bee Research waar wij de afgelopen 7 jaar nauw mee hebben samengewerkt. Deze samenwerking bevalt ons zeer goed en wij zullen ook in de toekomst met hun blijven samenwerken, zodat wij elk jaar weer een VSH darrenlijn kunnen opstellen. Het moedervolk B112(ABB) voldoet aan onze eisen wat betreft de Buckfast eigenschappen. Goede honingopbrengst, geen zwermneiging, zeer rustige bijen. Bijenbemonstering in augustus 2022 konden we maar 1 Varroamijt vinden.

Houd u er rekening mee dat wanneer u uw volken niet meer wilt behandelen ook aan de moederszijde VSH gedrag aanwezig moet zijn. Voor een klein aantal imkers bestaat de mogelijkheid om bij ons over te larven van geselecteerd VSH materiaal. Hieraan zijn wel kosten en een aantal voorwaarden verbonden zoals het bijhouden van inspecties in een database, bemonstering van de volken en het ter beschikking stellen van zowel darrenbroed als werksterbroed.

november 30, 2022