In Memoriam Bertus Jochems

              Bertus Jochems

Op vrijdag 17 december 2021 overleed thuis in Zutphen op 82 jarige leeftijd Bertus Jochems. Hij was ruim 40 jaar imker in hart en nieren. Op zijn eigen wijze wist hij vele imkers enthousiast te maken voor onze Buckfastbij. In 2007 was hij één van de oprichters van Buckfast bevruchtingsstation de Hoven, later omgedoopt in Buckfast Teeltstation Flevo. Vanaf het begin was hij de drijvende kracht achter het bevruchtingsstation. Hij was bijzonder goed in de selectie van de Buckfastbij. Al vroeg importeerde hij koninginnen uit het buitenland om hiermee zijn eigen bijen te verbeteren. Hij maakte als één van de weinige imkers in Nederland ook gebruik van kunstmatige inseminatie van koninginnen. Niets was hem teveel om de Buckfastbij in Nederland in stand te houden.

Toen een aantal jaren geleden zijn gezondheid achteruit ging trok hij zich terug op de achtergrond, maar bleef altijd nog zeer betrokken bij het bevruchtingsstation.

Wij verliezen in hem niet alleen een gepassioneerd imker maar ook een heel goede vriend. Wij hebben veel aan hem te danken. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Jannie, kinderen en kleinkinderen en verdere familie.

Vrienden van de Buckfast Teeltgroep Flevo

december 27, 2021