VSH teelt mei 2018 met 40 Buckfast volkjes in miniplus

Miniplus bij Arista

Darrenpleegvolken

Afgelopen weken is de VSH groep van de Buckfast Teeltgroep Flevo aan de slag geweest om koninginnen te telen en volkjes op te zetten. Deze volkjes werden voorzien van een geselecteerde dop, een aantal koninginnen zijn nog opgeslagen in een queenbank om als reserve te dienen. Daarnaast zijn er darrenlijnen geselecteerd waarvan een broedraam darrenbroed in een darrenpleegvolk werd gehangen. Op de fotos het resultaat: 40 miniplus en 3 darrenvolken. Afgelopen week zijn die allemaal naar Arista Bee Research gebracht en vrijdag 25 mei worden de koninginnen geïnsemineerd met het sperma van 1 dar.

Brandpunt+ heeft een documentaire gemaakt over het VSH teeltprogramma van Arista Bee Research op Hawaï, die op 17 mei om 21:00 werd uitgezonden op NPO2. Terugkijken kan nog, dat is mogelijk via de website van de NPO.

mei 20, 2018