Afscheid van Henk Rostohar binnen Buckfast Flevo teeltgroep

 

Henk heeft jarenlang onze teeltgroep met zijn ervaring, kennis en kunde helpen opbouwen. Hij heeft onze website ingericht en bijgehouden die door duizenden wordt bezocht. Hij vond het erg leuk om geïnteresseerden op weg te helpen in de wereld van de koninginnenteelt en Buckfastbijen.Henk heeft een enorme uitdaging genomen door te besluiten om naar Spanje te verhuizen, dat vonden wij jammer omdat we hem zouden gaan missen, maar hebben alle waardering voor zijn plannen. Op 20 februari hebben Bertus Jochems en Erol Bilèn, Henk en zijn vrouw bezocht ter afscheid in hun bijna lege huis in Wezep die prachtig erbij lag, dichtbij bos en heidevelden.

Henk was klaar voor het vertrek op 24 februari richting Spanje en bijna alles was ingepakt en opgeruimd, de 24ste zou de verhuiswagen komen om alles in te laden. Het gezin met een hond en kat zou met eigen auto 2 dagen later aankomen in het nieuwe huis, in een aangenamer klimaat met een langer bijenseizoen en natuurlijk wonen dichter bij hun dochter.

Na koffie te hebben gedronken en inpak/verhuisverhalen te hebben gehoord, ging het gesprek al vrij snel over de bijen en we zaten weer net als altijd uitgebreid te sparren over van alles en nog wat. Bij afscheid hoort natuurlijk ook een aandenken, deze heeft Bertus als oprichter van de teeltgroep aan Henk aangeboden.

april 22, 2016