Een tevreden imker

Hieronder een mailtje dat wij mochten ontvangen van een tevreden imker die bij ons overlarfde van de B051(MAK) en deze op ons bevruchtingsstation liet bevruchten door A91(HeR) (Met dank aan Jean-Marie van Dyck: http://perso.fundp.ac.be/~jvandyck/homage/elver/ )

Datum: 1 juni 2014 12:25
Onderwerp: update B051(MA) x A91 (HER)
Aan: Martin Klein Klein <mklein1001@gmail.com>

Hallo Martin,

Afgelopen donderdag weer 13 verzegelde ramen uit de Dadant kast gehaald,5 gedeeltelijk uitgebouwde ramen aangevuld met 4 kunstraat ramen….deze honingkamer op het rooster gezet…..hierop nog eens een honingkamer met 9 ramen kunstraat gezet,gevolgd door 3 honingkamers met onverzegelde honing…..ik zou deze kunnen slingeren want ze is met het slechte weer van de afgelopen week waarschijnlijk wel voldoende ingedampt.
Maar doe het niet…….dan zou er geen spat honing meer in het volk zitten en met al dat broed ,zorgt dat meteen voor enorm veel stress.

Ik laat ze dus voorlopig met rust,zodat ze de 2 honingkamers helemaal kunnen uitbouwen en hier ook voorraad in stoppen…pas dan ga ik weer slingeren.
De broedkamer…1 stuifmeel raam verwijderd en een kunstraat voor in de plaats gehangen..geen enkel teken van zwermneiging,ondanks dat de broedkamer barstens vol met bijen zit……ook enorm veel darren.Wederom hangen er trossen met bijen onder de ramen….gisteren in de regen een begin van baard vorming…ze passen nog maar amper in de kast?
Had eigenlijk wel doppen verwacht gezien het slechte weer en de over volle kast,maar nog steeds niks…2 speeldopjes,dat was alles.
Super zwerm traag dus!
Zachtaardigheid is uitstekend…ik gebruik een beetje rook om bijen van de raam oortjes te jagen…tijdens het afnemen van de hk ramen,was het licht aan het mot regenen….totaal niet agressief.
Haaldrift is ook uitstekend.
Met vriendelijke groet Alex

juni 3, 2014